Bloggar för spelintresserade

Free games

Var folk hämtar sin information varierar från person till person. Vissa håller sig till tryckta tidningar, medan andra har gått över till att bara läsa nyheter på Internet. Det är också möjligt att koncentrera sig på bloggar. Fördelen är då att du inte behöver läsa om sådant du inte är intresserad av. Är du fascinerad av spel, hittar du nedan en lista över läsvärda bloggar som tar upp allt som händer i spelvärlden.

Spelbröderna

Spelbröderna är en utmärkt blogg för dig som ständigt är på jakt efter nya spel och helst vill se en recension innan köpet. Inläggen är korta och de flesta recensioner görs via videor som läggs upp. Deras urval av spel är otroligt brett. Alltifrån små indiespel till större produktioner. Generellt sett är det en innehållsrik blogg. Den saknar möjligtvis stark personlighet.

BlogEmUp

En seriös blogg som är skapad och drivs av hängivna spelare. Bakom inläggen finner vi skribenter som alla är aktiva inom journalistik med inriktning mot datorspel. Bland inläggen finner du både recensioner och starka åsikter om spelbranschen. Det är en blogg för personer som gärna läser ambitiösa texter. Inläggen känns ofta mer som välskrivna artiklar än blogginlägg, vilket höjer läsupplevelsen.

Kotaku

Även utanför Sveriges gränser finns det en del bloggar som är värda att nämna. Kotaku har ett stort antal läsare och deras inlägg erbjuder en plattform där spelintresserade får blandad underhållning. Läsaren kan njuta av välskrivna krönikor och artiklar, där skribenternas åsikter lyser igenom, men inte tar över.

VG247

Vi har här något som startade som en blogg, men har utvecklats till en stark plattform som många förlitar sig på för att få nyheter från spelvärlden. VG247 täcker både datorspel och konsolspel. Skribenterna skriver inläggen på ett informativt sätt. Med andra ord få åsikter och mer ren information, som ger dig möjlighet att bilda en egen uppfattning.