Ett av de mest populära gratisspelen online

computer_194891015

Online spel som man kan spela på nätet helt gratis har blivit väldigt populärt och är något som drastiskt har ändrat dagens spelkultur. Efter som spelen är helt gratis så är det mycket fler som spelar dem än om de hade kostat pengar. I texten nedan så kan du läsa om ett av de mest framgångsrika online spelen idag, nämligen League of Legends.

League of legends är ett MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) spel som är helt gratis att ladda ned och spela. League of legends följer en populär affärsmodell som kallas free-to-play och innebär att man kan spela spelet utan att betala något men det finns däremot saker som man kan välja att köpa inom spelet som man betalar för med riktiga pengar.

Man kan inte köpa något som ökar ens chans att vinna utan det är istället kosmetiska föremål som man kan köpa som inte påverkar själva matcherna. Ett exempel på detta är att man kan köpa alternativa skin eller kläder till de olika karaktärerna i spelet.

I spelet så spelar man i femmannalag och försöker att ta över motståndarnas bas. Det finns en uppsjö av olika karaktärer med olika förmågor som man kan välja emellan. Spelet handlar mycket om kommunikation och lagspel vilket gör det till ett perfekt spel att spela tillsammans med vänner och familj.